InHairView Vol. 5 Σάντρο & Μανώλης Μιχελαράκης

InHairView V.1

INHAIRVIEW VOL. 5 Σαντρο & Μανωλης Μιχελαρακης

Μια οικογενειακή επιχείρηση κομμωτών με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας και επαγγελματικής καταξίωσης που έφεραν στο νησί της Ρόδου ιδέες και trends από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Η ιστορία ξεκίνησε από την Πιερίνα Μιχελαράκη που έκανε την αγάπη της δουλειά, φέρνοντας από την Ιταλία στη Ρόδο στυλ και μοναδικές τεχνικές στα μαλλιά.

Η διαδρομή συνεχίζεται ανοδικά με το πέρασμα των ετών και την ενασχόληση των δύο γιων της Πιερίνας, Manuele και Sandro. Σπουδάζοντας σε καταξιωμένες σχολές και παρακολουθώντας πληθώρα σεμιναρίων επεκτείνουν την επιχείρηση της μητέρας τους και καθιερώνονται στο χώρο. Τα κομμωτήρια Pierina με συνεχή εξέλιξη στο πέρασμα του χρόνου έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τους πελάτες και να βγάλουν την ομορφιά που κρύβουν.

Ποια ειναι η θεση του επαγγελματια κομμωτη στην συγχρονη κοινωνια;

Ο επαγγελματίας κομμωτής είχε πάντα μια σημαντική θέση στην εκάστοτε κοινωνία ανάλογα με την εποχή, αλλά για να το αναλύσω αυτό δεν θα μας έφταναν ούτε 2 συνεντεύξεις.

Ας μιλήσουμε καλύτερα για τη σύγχρονη κοινωνία μας που παρατηρούμε ότι κατέχει μια ιδιαίτερη θέση. Είμαστε ένα κράμα από έμπιστο φίλο, ψυχολόγο, image maker και ειδικό περιποίησης και υγείας του πιο σημαντικού αξεσουάρ ενός ανθρώπου που φτάνει έως την προέκταση της προσωπικότητάς του – τα μαλλιά του.

Κομμωτικη και τεχνολογια, προϊοντα/εργαλεια. Ποσο σημαντικη ειναι η σχεση τους;

Όσο σημαντική είναι η σχέση όλων των ανθρώπων με την τεχνολογία, τα προϊόντα και τα εργαλεία στην καθημερινότητά τους. Σίγουρα στον κλάδο μας είναι σημαντική η τεχνική, προσωπική πινελιά και η προσωπικότητά μας, αλλά δίχως την τεχνογνωσία, την τεχνολογία, τα προϊόντα και την καινοτομία δεν θα υπήρχε εξέλιξη.

Το μυστικό είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά.

Pierina

Ποσα επαγγελματικα προϊοντα πρεπει να εχει η καθε καλεσμενη μας στο σπιτι της και γιατι;

Όσα μπορεί να εισχωρήσει στην καθημερινότητά της αβίαστα. Σίγουρα το καλύτερο είναι να έχει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που της προτείνει ο επαγγελματίας κομμωτής της, και της δίνει το αποτέλεσμα του κομμωτηρίου και στο σπίτι της.

Πως εκπαιδευομε τις καλεσμενες μας να ακολουθουν τη χρηση επαγγελματικων προϊοντων στο σπιτι τους;

Το μυστικό βρίσκεται στο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Να μάθουμε να ακούμε, να κατανοούμε τις ανάγκες τους, να γνωρίσουμε περισσότερο την καθημερινότητά τους και να τις εκπαιδεύσουμε σταδιακά στο πώς να φροντίζουν καθημερινά τα μαλλιά τους εκτός του χώρου του κομμωτηρίου.

Αυτό που προπάντων πρέπει να κάνουμε είναι να τους μεταφέρουμε την πληροφορία ότι μέσα από τη χρήση των επαγγελματικών προϊόντων στο σπίτι κερδίζουν διάρκεια στο αποτέλεσμα που πήραν την ημέρα της επίσκεψης στο κομμωτήριο.

Το μελλον του κομμωτηριου βρισκεται σε συνεργασια με εργαζομενους ή ενοικιαση παγκου;

Pierina(2)

Συνεργασία και πάλι συνεργασία! Καταρχάς στο κομμωτήριό μας έχουμε συνεργάτες και όχι υπαλλήλους. Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε μάθει να συζητάμε με τους συνεργάτες μας, να μεγαλώνουμε μαζί, να εξελισσόμαστε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να έχουμε κοινό στόχο.

Η δουλειά μας αποτελεί έναν κλάδο που πρέπει να δώσεις πολλά πριν αρχίσεις να λαμβάνεις. Θέλει μεράκι κι ομαδική δουλειά με κοινό όραμα.

ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ HAIRSTYLIST?

Αν ναι, γίνετε μέλος αυτής της μοναδικής κοινότητας και επωφεληθείτε των προνομίων και των υπηρεσιών που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας!

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ και ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες, εκπαίδευση ή επίδειξη των προϊόντων επαγγελματικής περιποίησης Paul Mitchell.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Διαβάστε επίσης:

InHairView Vol. 4 Stephanie Kocielski

InHairView Vol. 3 Σταθόπουλος Σταύρος

Τι Είναι Τα Parabens;