InHairView Vol. 6 Εμμανουήλ Γιώργος

Ο κ. Εμμανουήλ είναι 33 ετών με 15 έτη εμπειρίας στον κλάδο μας από τα οποία τα 7 χρόνια “τρέχει” τη δική του επιχείρηση. Ας ξεκινήσουμε όμως το InHairView…

Ζουμε σε μια Covid ή μετα-Covid εποχη…. Θεωρειτε πως η κατασταση αυτη, εχει αλλαξει την καθημερινοτητα του κοσμου και τις συνηθειες? Αν ναι, αυτο ποσο επηρεαζει το Ελληνικο κομμωτηριο?

Η covid εποχή έχει τελειώσει. Αλλά ζούμε τα αποτελέσματα της  και τα νέα δεδομένα που άφησε. Αυτό έχει επηρεάσει το Ελληνικό κομμωτήριο θετικά ως προς την πιο συστηματική οργάνωση των υπηρεσιών και των κρατήσεων των καλεσμένων προς το κομμωτήριο.

Επίσης ο κόσμος έχει πλέον μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, την επαγγελματική γνώση και ενημέρωση από τον κομμωτή του για ότι έχει να κάνει τόσο με την χημεία, όσο και με την τεχνολογία των προϊόντων που χρησιμοποιεί μετά τον σάλο που έγινε με το παραεμπόριο και τις κατ’ οίκον επισκέψεις στην περίοδο κάθε καραντίνας.

Μπαλαγιαζ, περμαναντ, Μπραζιλιαν… Τελικα οι τασεις της μοδας, ποσο κερδοφορες ειναι προς την επιχειρηση που λεγεται κομμωτηριο?

Όλες οι υπηρεσίες ανάλογα με τις τάσεις της μόδας, μπορούνε να είναι κερδοφόρες σε μία επιχείρηση.

Αρκεί να είναι σωστή η οργάνωση του χρόνου και της εργατοώρας, όπως επίσης οι συνοδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που τις πλαισιώνουν (κούρεμα, ανανέωση απόχρωσης, θεραπείες αναδόμησης και προϊόντα για το σπίτι).

Γενικα, οι κομμωτες λειτουργουμε συναισθηματικα προς καλεσμενες/ους μας, ποσο θετικο ή αρνητικο ειναι αυτο τελικα?

Λειτουργούμε συναισθηματικά, τόσο όσο συναισθηματικά λειτουργούνε και οι καλεσμένες προς εμάς. Έτσι, διατηρείται μία ισορροπία.

Όταν το συναίσθημα λειτουργεί μονόπλευρα…… Αρνητικό είναι  σίγουρα.

Βλεπουμε πολλα χρονια, προσωποκεντρικα κομμωτηρια. Ενας κομμωτης που περνανε απο τα χερια του “τα παντα”, απο τα χτενισματα και καθε φορμουλα χρωματος, μεχρι τις κρατησεις και τα αναλωσιμα. Θα αλλαξει ποτε αυτο?

Όταν η φιλοσοφία της κάθε εταιρείας και απώτερος σκοπός είναι καθαρά ο τζίρος… η απάντηση θα είναι ΠΟΤΈ

Όταν το κομμωτήριο ενταχθεί στην οικογένεια της Paul Mitchell ο Έλληνας κομμωτής μάθει το «εμείς» και όχι το «εγώ».
(Προσωπικό μου βίωμα)

Εχετε την φημη, ως 1 απο τα καλυτερα κομμωτηρια της Αθηνας. Τελικα, τι σημαινει καλο κομμωτηριο? β) Καλο, σημαινει και ακριβο?

Ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση.

Η δική μου ερμηνεία όσο αφορά την επιτυχία του κομμωτηρίου είναι τα χαμόγελα των καλεσμένων μας πριν και μετά την υπηρεσία.

Επίσης…. Πως ορίζεται για εσάς το ακριβό??? (είναι υποκειμενικό)

Τελικα η περιοχη, εμπλεκεται σε τιμοκαταλογο και take home?

Ο κομμωτής-επιχειρηματίας ορίζει το κοινό στο οποίο στοχεύει.

Δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο τιμοκατάλογος και το take home με οποιαδήποτε περιοχή.

Είναι καθαρά το πώς ο κομμωτής μπορεί να «βγάζει τα γούστα των καλεσμένων» Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Αν για την καλεσμένη μας γίνουμε προτεραιότητα, δεν την απασχολεί ο τιμοκατάλογος ή το take home.

Ενα καλο κομμωτηριο, εχει αναγκη απο δυνατο προϊοντικο brand?

Το’ να χέρι νίβει τα’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο. 

Όπως προανέφερα, δεν υπάρχει το «εγώ», αλλά «εμείς»

(Αναρωτιέμαι) Υπάρχει πραγματικά δυνατό κομμωτήριο, που να δουλεύει με low cost brand!?!?!?

Συνεργαζεστε απο το 2017 με την Paul Mitchell Greece. Τελικα… γιατι Paul Mitchell??

Η Paul Mitchell με συντρόφευσε στα πρώτα μου βήματα, έγινε ο μέντοράς μου (κ. Γ. Καλλιανιώτης) και ανακάλυψα πως η φιλοσοφία της εταιρείας ταιριάζει «με τα θέλω μου».

Το μελλον σιγουρα θα εχει αλλαγες στον κλαδο. Στις προκλησεις που προκειται να αντιμετωπισουμε, ποιες θεωρειτε οτι ειναι οι λυσεις?

Σίγουρα η εταιρεία θα βρεθεί για άλλη μία φορά, πιο μπροστά από τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Θα μας προτείνει λύσεις. Από εκεί και πέρα, για να βγούμε νικητές είναι στο χέρι μας, το πόση εμπιστοσύνη έχουμε στην εταιρεία και αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τα βήματά της.

Αυτό έγινε ήδη πραγματικότητα μετά την πτώση της πρώτης καραντίνας όπου η εταιρεία μας είχε προτείνει την λύση, πως θα δουλέψουμε μετά. Ακολούθησα τα συμβουλευτικά βήματα και βγήκα νικητής.

Ευχαριστώ πολύ την εταιρεία για την υποστήριξη και την ωραία συνέντευξη με τον Ανδρέα Τζαβάρα

ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ HAIRSTYLIST?

Αν ναι, γίνετε μέλος αυτής της μοναδικής κοινότητας και επωφεληθείτε των προνομίων και των υπηρεσιών που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας!

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ και ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες, εκπαίδευση ή επίδειξη των προϊόντων επαγγελματικής περιποίησης Paul Mitchell.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Διαβάστε επίσης:

InHairView Vol. 4 Stephanie Kocielski

Τι Είναι Τα Parabens;

InHairView Vol. 2 Fillio Koubania